Congrats to our New President Anguss!!
Remember to like us on Facebook!! - https://www.facebook.com/skylinesdownunder

Author Topic: RB20DET - High rpm, misfire, running rich! Need help!!  (Read 128 times)

InfamousR32

  • RB20E
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
RB20DET - High rpm, misfire, running rich! Need help!!
« on: May 22, 2017, 08:17:46 PM »
Hi everyone, I've just recently gone and sold my r32 25de, and bought myself a 20det r32. I have had a problem with  the idle fluctuating when its a cold start. Spluttering and stalling, prevented by starting with foot on throttle... this makes the car sit at 2k rpm doesn't  fluctuate from here. There's  also a miss at idle which seems to go away under load. How ever feels slugish still... i also go through gas so f###ing quick when  off boost. I checked my AFM with my friends 20det, and seemed to do nothing for  me. I've  checked my  sparkplugs and I'm  going to regap them to 0.85 tomorrow. Any ideas what else  could be causing.these problems? Thanks  in advance!

InfamousR32

  • RB20E
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: RB20DET - High rpm, misfire, running rich! Need help!!
« Reply #1 on: May 23, 2017, 09:23:42 AM »
After  driving this morning, the car  was restrictive on boost. Would bearly go anywhere. It would  sputter until i was coming off boost

Looney_Head

  • RB26DETT
  • *****
  • Posts: 2479
    • View Profile
    • http://
Re: RB20DET - High rpm, misfire, running rich! Need help!!
« Reply #2 on: May 24, 2017, 07:57:46 AM »
have you checked for any vacuum leaks? does the car have a standard bov?
god is just an imaginery friend for grown ups